Demoni si perfectiune

Acest articol este scris cu ajutorul colegei mele, Andreea (Jimmmmyyyy). Este un om fain, vorbeste un pic cam mult dar le zice bine. Sa revenim, nu de alta, dar apoi se invata cu atentie.

Sigmund Freud. Un nume asa de puternic. Eu il idolatrizez. Un citat de-al lui, care mi-a ramas in minte , “Cu cat omul este mai perfect la exterior, cu atat mai multi demoni are in interior”.

Nu stiu de voi, dar eu nu cred ca exista perfectiune. Fiecare om are propriul target de frumusete, bunatate, succes, etc…insa nu poti spune ca un om este perfect din toate punctele de vedere. In termeni logici, cuvantul perfectiune este un termen abstract deoarece pentru fiecare reprezinta altceva.

Facand referire la citatul de mai sus, parerea Andreei este urmatoarea: Omul perfect la suprafata este exact ca un borcan cu miere, ca ambrozia zeilor pentru cele mai intunecate lucruri din lume. Sa pari perfect este o calitate a celor ce sunt de fapt devorati de catre demonii din jurul lor. Omul in viata este un actor, esti mai bun odata cu pierderea celor mai pure trasaturi deoarece porti in tine lupta cu propriile chinuri. Eu sunt de acord cu ea si nu doar pentru ca trebuie sa-mi aduca ciocolata (sper ca nu ai uitat!) dar si pentru ca, prin ceea ce a spus, are “perfecta” dreptate.

Si acum, parerea mea. Oamenii incearca sa para perfecti tocmai pentru a nu-si arata demonii din interior. Si cu cat perfectiunea exterioara creste cu atat demonii din interior sunt mai multi. Intr-o oarecare masura, putem spune ca tinta perfectiunii este setata de societate. Fiecare om detine proprii demoni, unii mai multi, altii mai putini. De preferabil a doua varianta, chiar daca risti ca “perfectiunea” exterioara o sa-ti scada. Poti trai si cu asta, mult mai bine, iti garantez.

Andreea, iti multumesc pentru ajutor si probabil o sa mai scriem impreuna (sa nu uiti de ciocolata).

C.

Advertisements

One thought on “Demoni si perfectiune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s