Liniste, e ceva diferit!

Ajutorul Andreei s-a intors (tot timpul se intoarce) si azi o sa scriem despre liniste.

Daca ar fi sa punem in balanta fiecare optiune pe care o avem, s-ar putea sa observam ca toate duc in acelasi loc. La moarte. Acolo o sa ajungem cu totii pentru ca, inca nu exista elixirul tineretii (bine, cafeaua nu se pune).

Odata ce stim unde ajungem, fiecare are sansa sa-si faca viata asa cum vrea. Poate alege singur modul in care sa traiasca pana la capat. Linistea cu care alegem sa traim ne defineste pe noi ca si om. Puterea de a ierta atunci cand cineva ti-a gresit si puterea de a ramane indiferent atunci cand e cazul, la randul lor iti definesc caracterul. Linistea vietii tale trebuie sa depinda in totalitate de tine. Nu te baza niciodata pe nimeni pentru a-ti creea acea liniste pentru ca ai fi dezamagit sa realizezi ca tu esti singurul tau sustinator.

Acum, ca i-am spus Andreei ideea de a scrie asta, si-a dat si ea cu parerea, uite ce a iesit: Imagineaza-ti toate nevoile superioare si inferioare din viata ca pe o piramida. Acum incearca sa le pui pe cele mai importante in varf. Vei alege superficialitatea lucrurilor ca frumusetea si norocul? Sau iti vei dori sa fii liber, independent si in cele din urma linistit cu propria natura? Ia-ti timp sa te gandesti la asta deoarece fiecare importanta acordata nevoilor tale te reprezinta.

Eu v-am spus, vorbeste ea mult, dar le zice bine. Iar acum am sa las citatul:

“Îmi sunt dragi cărţile pentru că numai în tovărăşia lor am trăit şi trăiesc clipe de linişte, de adevărată şi adâncă mulţumire sufletească.”-G.T. Niculescu-Varone

C.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s