Azi, titlurile dorm.

Cati dintre voi v-ati gandit sa mergeti acolo si sa spuneti ce doriti? Cati dintre voi v-ati propus sa va exprimati opiniile fara a fi ingrijorati ca asta va poate pune o eticheta proasta in ochii celorlalti? Daca ati facut asta, jos palaria pentru voi!

Tinand cont de faptul ca tot mai multi tineri, si nu numai, au tendinta de a judeca oamenii dupa integrarea lor in societate, asta denota ca le lipseste empatia. Cati dintre voi ati fi in stare sa stati sa-i ascultati povestea celui care a gresit, intr-un moment in care vreti sa faceti totul perfect? E usor sa spui doar: nu trebuia sa faci asta, drept pentru care vei suporta consecintele. E asa usor pentru noi sa dam vina pe ceilalti atunci cand nu ne asumam sa-i corectam si sa le aratam unde a gresit si cum poate corecta.

Probabil ati auzit si voi urmatoarea fraza cu care eu am ramas in urma unei discutii cu bunica, atunci cand eram mai mica: e mult mai usor sa-ti strici jucaria decat sa o refaci. A avut dreptate, din pacate. Si spun asta deoarece vad tot mai multi oameni care prefera sa judece decat sa ajute.

De ce ne este asa frica sa ne spunem opiniile atat timp cat unul dintre drepturile omului este acela de a avea libera exprimare? Am gasit si un raspuns: deoarece ei nu vor sa auda faptul ca ceea ce fac , nu neaparat ca este gresit dar se poate si mai bine de atat. Si prin ei, ma refer la cei care, prin prisma statului nostru in societate, se cred mai presus decat noi pentru simplu fapt ca au niste diplome sau functii.

Cum poti spune ca esti un om liber daca ai retineri in ati exprima opinia?

“Nu poate fi o nenorocire mai mare pentru oamenii liberi decât pierderea libertăţii cuvântului.”-Demostene

C.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s